Home » Linnanmäki

Linnanmäki

Helsingin hauskimmaksi kaupunginosaksi tituleerattu alue saa nimensä huvipuisto Linnanmäen. Linnanmäki on vuonna 1950 avattu Helsinkiläinen huvipuisto, joka on kävijämäärältään Suomen suosituin huvipuisto. Huvipuiston omistaa Lasten Päivän Säätiö. Joka vuosi säätiö jakaa tuloksestaan rahaa lastensuojelutyöhön. Lisäksi säätiö järjestää vuosittain Linnanmäellä lasten hyvinvoinnin edistämiseksi Lasten Päivän, jonka tarkoituksena on mahdollistaa kaikille lapsille oikeus hauskaan päivään.Linnanmäki sijaitsee Alppiharjun kaupunginosassa hyvien kulkuyhteyksien varrella, jonka vuoksi myös viikonloppua viettävät turistit pääsevät helposti vierailemaan Linnanmäen vilskeessä. Linnanmäki on yksi Suomen tunnetuimmista huvipuistoista, jonka laitevalikoima on Pohjoismaiden laajin. Laitevalikoima takaa huikeita kokemuksia jännitystä kaipaaville vieraille, mutta myös rauhallisempia laitteita maltillisemmille kävijöille. Laitteita on yhteensä 43, joista vanhin on hollantilainen karuselli, joka valmisettiin jo vuonna 1896. Linnanmäellä se otettiin käyttöön vuonna 1954. Linnanmäen suosituin laite on Vuoristorata, joka otettiin käyttöön jo vuonna 1951.

Linnanmäellä riittää tekemistä koko päiväksi: laitteiden lisäksi huvipuistossa on myös pelihalleja, huvipuistopelejä, peilitaloja, ravintoloita, kioskeja, vuonna 1956 rakennettu Peacock-teatteri sekä myös Sea Life-keskus, joka on Pohjoismaiden ainoa merikeskus. Peleissä voittomahdollisuudet ovat huikeat: palkinnot vaihtelevat matkamuistoista ja pehmoleluista moposkoottereihin. Sea Life merimaailman osa eläimistä on pelastettu, eikä niitä voi näin ollen päästää takaisin luontoon. Siellä voi bongata muun muassa mustekaloja, epolettihaita, ampujakaloja, punapiraijia, nuolimyrkkysammakoita ja monia muita. Elämysaltaalla pääsee tutkimaan eläimiä lähietäisyydeltä, ja rohkeimmat pääsevät jopa koskettamaan rapuja ja merisiilejä.

Yksi syy Linnanmäen suosioon on varmasti se, että alueelle pääsee vierailemaan ilman ranneketta. Monissa huvipuistoissa ranneke on edellytys sisäänkäynnin yhteydessä, mutta Linnanmäellä on tarjolla niin monenlaisia aktiviteettejä, että päivän saa helposti kulumaan ilman laitteissa vierailemistakin. Lisäksi perheen kaikkein pienimmille on tarjolla yhteensä 11 maksutonta laitetta.Linnanmäki tarjoaa myös paljon mahdollisuuksia yrityksille: kokoustilat ravintoloineen tarjoavat monipuoliset puitteet, joissa on helppo järjestää toimivia tilaisuuksia kaikkina vuodenaikoina. Linnanmäen toimitusjohtaja on Risto Räikkönen. Vuonna 2013 vierailijoita oli 70  000 enemmän edellisvuoteen verrattuna ja Räikkönen kertookin odottavansa innolla vuosien 2014 ja vuosien 2015 laiteuutuuksia, mutta ei vielä suostu paljastamaan sen enempää.