Home » Blogi » Klassiset kolikkopelit

Klassiset kolikkopelit

Kolikkopelit ovat nimensä mukaisesti pelilaitteita, joiden sisältöön pääsee käsiksi rahaa syöttämällä. Kolikkopelejä löytyy lähes lukemattomissa eri muodoissa monenikäisten huvittelukäyttöön. Yhtenä hyvänä jakona voidaan kuitenkin pitää peliautomaattien erottelua uhkapeli- ja viihdelaitteisiin.492513-slot-machine

Uhkapelit

Koska pokerin pelaaminen ihmistä vastaan ei aikanaan enää riittänyt, kun vastustajan hihoista valui ässiä solkenaan ja seurauksena revolverit kuumenivat, kehitettiin yksikätinen rosvo 1890-luvulla liberalistien iloksi. Tämä moderni laite, joka kehitettiin Sittman and Pitt -nimisen yrityksen alaisuudessa, sisälsi viisi rullaa ja 50 korttikuvaa, jotka pyöräytettiin käyntiin vivusta vetämällä. Mikäli ruudulle ilmestyi voittava pokerikäsi, saattoi pelaaja käydä lunastamassa voittonsa baaritiskiltä esimerkiksi huurteisen muodossa.Vaikka aikaa onkin kulunut näistä päivistä roppakaupalla, on useiden pelien idea edelleen sama: pyöräytä, odota ja voita. Pelit ovat siirtyneet nettiin asti, ja saatat edelleen löytää aivan klassisimpia versioita mukailevia pelejä: tästä hyvänä esimerkkinä toimii Joker Millions, josta voit lukea paras-netticasino.comissa.Pelejä löytyy siis niin fyysisinä kuin virtuaalisina vaihtoehtoina, mutta muuten innovaatioiden lähde on kuivunut melko tyhjäksi; mutta koska ihmiset pelaavat yhä perinteisen mallin uhkapelejä, niin miksi lähteä korjaamaan jotain, mikä ei ole rikki?

Viihdepelit

Nämä ne olivat kova juttu vielä 80-luvulla, ennen kuin joka toinen poika sai vanhemmiltaan joululahjaksi omat pelikonsolinsa. Vielä tuolloin lähdettiin porukalla pelitalolle pohtimaan, mihin laitteeseen yritettäisiin tällä kertaa iskeä uudet ennätyslukemat.Pääasiassa nuorison käyttöön tarkoitetut arcade-pelit eivät siis tuo pelaajalleen rahaa, mutta viihdettä ja jännitystä suhteellisesti vähintäänkin yhtä paljon. Näihin lasketaan myös muuten esimerkiksi ns. myyränhakkauspelit, joissa tavoitteena on kumauttaa reiästä nousevaa jyrsijää otsaan mahdollisimman nopeasti, samoin kuin klassinen ilmakiekkokin.Useimmat arcade-hallit sisältävät näiden ei-virtuaalisten mallien lisäksi tietysti videopelejä, joista suosituimpiin ainakin tänä päivänä kuuluvat usein ajopelit: monilta kun ei löydy rattia ja pelituolia omasta kotoa, joten elämys on hallissa huomattavasti lähempänä aitoa rallikokemusta. Näiden lisäksi suosittuja olivat esimerkiksi erilaiset kavereiden kanssa pelattavat tappelu- ja ammuntapelit, jotka ovat kuitenkin sittemmin siirtyneet pääasiassa kotikonsoleille ja nettiin pelattaviksi.