Home » Blogi » Neulo jotakin lapsenlapsille

Neulo jotakin lapsenlapsille

Mummoilta ja vaareilta saadut lahjat ovat lapsenlapsille todella tärkeitä. Jos kyseessä on vieläpä itse tehty lahja, voi sillä olla lapselle huomattavasti tunnearvoa. Ei ole ollenkaan harvinaista, että isovanhemmalta saatu nalle tai nuttu säästetään huolellisesti ja se siirtyy aikanaan jopa lastenlastenlapsienkin iloksi.

Pysyvätkö puikot käsissäsi? Jos vastasit edes ”suurin piirtein kyllä”, hieno juttu! Sinun ei tarvitse olla mestarineuloja, jotta voit ilahduttaa lapsenlapsiasi itse tehdyillä, neulotuilla lahjoilla. Neulotut lahjat ovat mainioita, sillä vaihtoehtoja riittää loputtomiin ja voit huomioida lahjassa myös lapsenlapsesi tarpeet ja tyylin.

Lahjaprojekti on helppo aloittaa. Yksinkertaisimpiin töihin tarvitset vain puikot, lankaa ja neulomisen iloa. Mitä materiaalihankintoihin tulee, osta tarvitsemasi verkossa säästääksesi aikaa ja vaivaa.

Mitä neuloa pienille lapsille?

Vauvat ja taaperot tarvitsevat erilaisia nuttuja ja töppösiä. Tuoreilta vanhemmilta voi myös kysellä, josko tarvetta olisi myös neulotuille pöksyille, villatakeille tai -liiveille tai vaikkapa torkkupeitolle. Lasten hieman kasvaessa he voivat itsekin päättää vaikkapa lankojen värit.

Eri-ikäisiä lapsia ilahduttavat myös monenlaiset lelut. Jos pidät pikkutarkasta tekemisestä, voit neuloa vaikkapa nallen tai amigurumin. Myös barbien ja nukkejen vaatteet voivat osoittautua hitiksi.

Ideoita jo aikuisiksi kasvaneiden lastenlasten lahjoihin

Villasukat, lapaset ja kaulaliinat ilahduttavat kaikenikäisiä lapsenlapsia, etenkin jos niissä huomioidaan lahjan saajan tyyli. Jo omaan kotiin muuttava lapsenlapsi taas voi ilahtua vaikkapa patalapuista, kestotiskiräteistä tai sisustustyynystä.